• Tornyos Porta Vendégház, Kisköre, Tisza-tó
  • Kisköre, Erzsébet út 34.
  • hello (kukac) tornyosporta.hu

A TORNYOS PORTA TÖRTÉNETE

Tornyos Porta Vendégház – Szállás Kiskörén, a Tisza-tónál

TÖRTÉNETÜNK

A Tornyos Porta 1938-ban épült módos parasztházként. A falu központjában található ház a 8 évtized alatt megtartotta eredeti báját. Az ablakok fapalettái, a masszív faajtók, a búbos kemence mind-mind a régi időket idézik.

A ház különlegessége az épület elején található kis toronyszoba, ami formájával és egyedi csúcsdíszével meghatározza az utcaképet. Meglátni és megszeretni! Ezt teszi velünk ez a kis aprócska szoba.

A ház két szobája kényelmes ágyakkal felszerelt. Az étkezőben vagy a kanapéval ellátott szobában akár hűvösebb estéken is eltölthetjük az időt a házban található társasjátékokkal.

A több mint, 1700 nm-es udvaron számos virág pompázik egész évben, míg a kert végében található bogyós gyümölcsbokrok és gyümölcsfák a falusi lét hangulatát erősítik. A vendégek szabadon csemegézhetnek az éppen termő növényekről.

A magas ágyásokban megtalálható zöldségek és fűszernövények pedig ízletes elemei lehetnek a grillen vagy bográcsban készülő finom ételeknek.

A kert tágas és szabad, így a napfürdőzésen túl, kisebb, aktív sportolások helyszíne is lehet. A gyerekek homokozhatnak, focizhatnak, de a tollaslabdának is tökéletes terep a kert. A kis felfújható medence, pedig igazi hűsítőként szolgálhat a forró nyári napokon.

A kertből páratlan naplementék élvezhetőek a hintaágyból egy pohár bor társaságában, de a nap levezetésére alkalmas jóga edzés háttereként is szolgálhat.

A kiskörei éjszakai égboltot fürkészve, akár többször kívánhatunk hullócsillagot látva. De, ha netán ez épp nem jön össze, akkor a Tejút rendszer látványa bárkit kárpótol ezért.

A természet jelen van és él az udvaron. Ha szerencsénk van, akkor megismerhetjük Egont, a fehér gólyát, aki a kertben, tőlünk egy karnyújtásnyira gyűjti csigavacsoráját. De néha gyíkok is felbukkanhatnak az udvaron, miközben a fűben suhannak el mellettünk.

Számos élmény és hangulatos pillanat szerezhető a Tornyos Portán és ehhez még ki sem mozdultunk a kapun.

A Tisza- tó varázslatos természeti értékeit a kapun átlépve ismerhetjük meg és szívhatjuk magunkba azt az atmoszférát, ami miatt emlékezetes napokra gondolhatunk majd vissza hazatérvén.